HomeNieuws  

25-06-2024

Stigterstaal tevreden over trainingen op maat

2240890 Meis Bedrijfshulpverlening en Brand Content 25 06   Website

Stigterstaal is een toonaangevende staalleverancier voor scheepsbouwers, scheepsreparatiewerven en offshore-fabrikanten, in Nederland én ver daarbuiten. Met het oog op hun bedrijfsvoering en veiligheid hebben wij een langdurige samenwerking met hen op het gebied van BHV-opleidingen.

Ed van Prooijen is kwaliteitscoördinator bij Stigterstaal. Hij vertelt hoe onze samenwerking is ingericht.

Verschillende trainingen

Ed: “Als hoofd BHV en samen met mensen van onze hr-afdeling, organiseren we verschillende BHV-trainingen voor onze 24 BHV-medewerkers. Die trainingen variëren van ploegleider BHV, via hoofd BHV tot algemene BHV-trainingen. We zorgen dat iedereen de training krijgt die hij of zij nodig heeft.”

Praktijktrainingen op locatie

“Tegenwoordig vinden de praktijktrainingen bij ons op het bedrijf plaats. Voor herhalingscursussen volgen de deelnemers het theoriegedeelte online, waarna Meis Bedrijfshulpverlening bij ons op locatie het praktijkgedeelte verzorgt. Laatst nog hebben we de medewerkers voor twee trainingen in groepen verdeeld, om specifieke vaardigheden te trainen. Nieuwe BHV’ers volgen wel de gebruikelijke tweedaagse basistraining op locatie bij Meis Bedrijfshulpverlening.” 

Online theorietraining

“Tot voor kort volgden we één keer per jaar we een online theorietraining én een praktijkdagdeel. Dat hebben we inmiddels uitgebreid naar twee praktijkdagen per jaar. Zo houden we onze BHV’ers beter up-to-date te houden. Naast de basisvaardigheden, wordt aandacht besteed aan bedrijfsspecifieke situaties, zoals het omgaan met snijwonden en hoe te handelen bij een epileptische aanval.”

Effectieve trainingen

“Onze samenwerking met Meis Bedrijfshulpverlening bestaat al jaren! We zijn ooit gestart met de BHV-trainingen op hun locatie in Gorinchem en de samenwerking bevalt heel goed. Het is belangrijk dat de trainingen actueel zijn en we waarderen de open communicatie met Meis. We bespreken regelmatig wat voor ons belangrijk is en werken met een vaste instructeur die ons goed kent. Dit levert effectieve trainingen en goede inzichten op.”

Onderscheidende trainingen

“De instructeurs van Meis hebben veel kennis en bieden praktijkgerichte trainingen die aansluiten op onze behoeften. Ze gaan verder dan standaard oplossingen, en gebruiken hun ervaring en inzicht om relevante situaties te bespreken. Wanneer we nieuwe kandidaten hebben voor de BHV-trainingen, wordt dit snel en efficiënt geregeld.”

Vragen en ondersteuning

Ed besluit: “Eigenlijk heb ik alleen maar positieve ervaringen met de dienstverlening van Meis Bedrijfshulpverlening. Het feit dat ik nog steeds contact kan opnemen met mijn instructeur van de ‘hoofd BHV-cursus’ voor vragen en ondersteuning, is een goed teken van de service die Meis biedt. Bijvoorbeeld over het schrijven van een BHV-plan of het voorbereiden van oefeningen.”

Wilt u naar aanleiding van de positieve ervaring van Stigterstaal meer informatie over onze op maat gemaakte trainingen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 166 of mail naar info@meis-bhv.nl

Het laatste nieuws

meis-bedrijfshulpverlening-reanimatie
De specialist in het geven van BHV opleidingen.