meis-bedrijfshulpverlening-reanimatie

Home → Opleidingen → Eerste hulp bij werken met kinderen (EHK)

Eerste hulp bij werken met kinderen (EHK)

De cursus ‘Eerste Hulp bij werken met kinderen’ (EHK) speelt in op situaties waar veel met kinderen wordt gewerkt.

Cursusdetails

1 dag (in Gorinchem of op locatie)

E-learning (gemiddeld 4-6 uur online + praktijkgedeelte van 1 dag)

Erkend diploma

Wanneer kan je deze opleiding volgen?

De cursus ‘Eerste Hulp bij werken met kinderen’ (EHK) speelt in op situaties waar veel met kinderen wordt gewerkt. Dit zijn bijvoorbeeld crèches, peuterspeelzalen, basisscholen, buitenschoolse opvang en sportaccommodaties. Indien nodig kan er onderscheid gemaakt worden in een aanpak per leeftijdscategorie.

Voor wie is deze cursus?

Iedereen kan zonder vooropleiding deelnemen aan de cursus EHK. U kunt hiermee een los (deel)certificaat behalen. Wanneer u het deelcertificaat Brandbestrijding en Ontruiming ook zou behalen dan geeft dit recht op het diploma Bedrijfshulpverlener. Beide certificaten moeten dan wel binnen drie maanden zijn behaald.

Wanneer cursisten willen deelnemen aan de herhaling EHK moeten wel in het bezit zijn van een NIBHV certificaat EHK of een ‘EHBO kinderen certificaat’ van het Oranje Kruis. Het certificaat ‘Basisopleiding BHV Eerste Hulp’ geeft geen toegang tot herhaling EHK. Het certificaat EHK geeft wel toegang tot herhaling Eerste Hulp.

U kunt voor het examen EHK alleen vrijstelling krijgen op grond van een geldig certificaat ‘EHBO bij kinderen’ van Het Oranje Kruis. Bij een vrijstellingsaanvraag dient u een kopie van het certificaat te kunnen overleggen.

Deze cursus bijwonen? Schrijf uzelf in!

meis-bedrijfshulpverlening-reanimatie
De specialist in het geven van BHV opleidingen.