HomeNieuws  

30-01-2024

‘Maatwerk in bedrijfshulpverlening’

2231980 Meis Bedrijfshulpverlening en Brand Content 30 januari   Website

Tremco CPG Europe is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige bouwmaterialen, zoals purschuim, kit en afdichtingsmiddelen. De producten voldoen aan de steeds complexere eisen binnen de bouwsector. Ze werken samen met grote bouwbedrijven. Het werk brengt specifieke uitdagingen met zich mee op het gebied van veiligheid.

Sebastiaan van de Wetering is veiligheidscoördinator bij Tremco en vertelt over onze samenwerking.

Veiligheid staat voorop

Sebastiaan: “Veiligheid staat bij ons voorop, vooral omdat we werken met gassen en als zogenaamd BRZO-bedrijf - Besluit Risico’s Zware Ongevallen. Dit betekent dat de overheid ons nauwlettend in de gaten houdt: we moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. We hebben ongeveer tachtig tot negentig productiemedewerkers. In totaal telt ons bedrijf ongeveer 180 medewerkers, waarvan er dertig bedrijfshulpverlener zijn.”

Grotere kans op ongevallen

“We hebben meerdere redenen om zoveel bhv’ers te hebben”, vervolgt hij. “Ten eerste willen we minimaal een BHV’er op elke locatie, gezien de omvang van ons bedrijf. Daarnaast hebben we verschillende afdelingen. Het is belangrijk de bhv’ers over deze afdelingen te verdelen. Gezien de aard van ons werk is er een grotere kans op ongevallen: we moeten goed voorbereid zijn!”

Vooral herhalingstrainingen

Sebastiaan: “De samenwerking met Meis Bedrijfshulpverlening gaat al jaren terug. Maar de laatste twee jaar zijn we nauwer gaan samenwerken. In het begin betrof het vooral de herhalingstrainingen en het onderhoud van de BHV-hulpmiddelen. Maar inmiddels houden we tweemaal per jaar ontruimingsoefening, inclusief het inzetten van lotus-slachtoffers. Samen met Meis Bedrijfshulpverlening houden we die oefeningen hier op locatie.”

Specifieke oefeningen

“Wat opvalt in onze samenwerking, is het maatwerk dat zij bieden”, legt Sebastiaan uit. “Ze kijken echt naar ons bedrijf en we ontwerpen oefeningen die specifiek gericht zijn op onze behoeften. Zo hebben we scenario's gehad waarin we moesten reageren op een gaslekkage met een medewerker die onwel was geworden. Meis hielp ons bij het opstellen van draaiboeken voor deze scenario’s en bracht lotus-slachtoffers in om realistische situaties te creëren.”

Gedetailleerde evaluatie

Sebastiaan: “Na elke oefening volgt een gedetailleerde evaluatie. Wat wij echt waarderen, is dat Meis Bedrijfshulpverlening dichtbij is. Letterlijk en figuurlijk. We kunnen snel schakelen en rekenen op snelle reacties, vaak binnen een dag. Afspraken worden altijd nagekomen, en dat is essentieel voor een soepele samenwerking.” 

BRZO-bedrijf

“Ik wil ook benadrukken dat de trainingen en oefeningen van Meis echt gericht zijn op onze behoeften als BRZO-bedrijf. Dat maakt een groot verschil! We begonnen met het onderhouden van AED's en de blusmiddelen, maar dit is geëvolueerd naar wat het nu is. Een uitgebreid BHV-programma dat ons helpt om goed voorbereid te zijn op mogelijke noodsituaties. Daarnaast is het van toegevoegde waarde, dat wij al jaren met dezelfde trainer werken. Hij kent ons bedrijf en is altijd bereikbaar voor vragen!”

Sebastiaan, tot besluit: “Het doel is onze bhv-kennis en vaardigheden voortdurend te verbeteren en te blijven voldoen aan de strenge regels. In samenwerking met Meis Bedrijfshulpverlening!”

Wilt u mee informatie over de mogelijkheden van onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 166 of mail naar info@meis-bhv.nl

Het laatste nieuws

meis-bedrijfshulpverlening-reanimatie
De specialist in het geven van BHV opleidingen.