HomeNieuws  

18-04-2023

Aangescherpte Richtlijnen Eerste Hulp

verbandkoffer

Elke vijf jaar worden de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp geëvalueerd. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktijkexpertise wordt bepaald of de regels moeten worden aangepast. Daarom heeft het Oranje Kruis met het Rode Kruis, het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening en de Nederlandse Reanimatie Raad nieuwe richtlijnen opgesteld. 

Diversiteit & mentale eerste hulp

Per 1 september 2022 wordt met deze nieuwe richtlijnen meer aandacht geschonken aan diversiteit. Nu wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met mensen die een andere huidskleur hebben. Een andere toevoeging is mentale eerste hulp. Omdat mentale problemen zowel voor eerstehulpverleners als voor slachtoffers steeds vaker voorkomen, krijgen die in de nieuwe richtlijnen meer aandacht.

Blaren & bloedneuzen

De aanwijzingen voor alarmering van medische hulp zijn aangescherpt. Voorheen werd bij veel EHBO-problemen aangeraden de huisarts te bellen. Dit kan veel tijd in beslag nemen: in de nieuwe richtlijnen staat dat in veel gevallen ook 112 gebeld kan worden. Kleinere aanpassingen zijn bijvoorbeeld de behandeling van wrijvingsblaren of bloedneuzen. Blaren mogen voortaan op de juiste wijze worden doorgeprikt en de ‘dichtknijptijd’ van bloedneuzen is van vijf naar tien minuten verhoogd.

BHV verbandkoffers

De samenstelling van de BHV verbandkoffers verandert naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen. Naast de blarenprikkers wordt ook een Compressed Gauze en een zelfklevend windsel toegevoegd. Compressed Gauze is een steriel katoengaas van hoge kwaliteit met een absorberende werking. Het zelfklevende windsel is elastisch dat niet aan huid of haren hecht. Het verband laat geen lijmresten achter en verwijdert pijnloos. Is uw verbandkoffer toe aan vervanging? Dan kunt u deze bij ons bestellen. 

Heeft u al een verbandkoffer? Dan is het ook mogelijk de vulling te vervangen voor de nieuwe versie. Wil u meer informatie over de verbandkoffer en de nieuwe richtlijnen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 166 of mail naar info@meis-bhv.nl

Het laatste nieuws

meis-bedrijfshulpverlening-reanimatie
De specialist in het geven van BHV opleidingen.